institution

Deltag som institution

Som institution i uddannelsesverdenen kan dine medarbejdere og studerende få adgang til eduroam. De får fordelen af internet-adgang på fremmede institutioner, og hvor eduroam ellers er gjort tilgængelig.

En institution med brugere på eduroam kaldes en identity provider. En identity provider er normalt også service provider og giver således adgang til eduroam i egne omgivelser.

Dermed får en del af institutionens gæster internetadgang, uden at de skal oprettes som gæster.

Dansk

Eduroam i bynet

Flere kommuner har siden 2015 tilbudt adgang til eduroam fra de trådløse netværk, som de stiller til rådighed for borgerne. Dermed bliver eduroam udvidet fra kun at dække uddannelses- og forskningsinstitutioner til at tilbyde brugerne adgang, når de ikke er på en institution.

Brugerne af eduroam skal fortsat være tilknyttet uddannelses- og forskningssektoren. Udvidelsen med bynet betyder blot, at disse brugere nu kan have glæde af eduroam, når de er på biblioteket, besøger borgerservice eller andre steder, hvor kommunen tilbyder trådløs adgang.

Dansk

Teknik

Eduroam er et samarbejde, der giver brugerne adgang til internet. Brugeren skal være kendt på hjeminstitutionen. Når brugeren anmoder om adgang (automatisk fra smartphone eller bærbar), sendes en forespørgsel til hjeminstitutionen. Kun hvis der siges god for brugeren, gives der adgang.

Teknisk set løses det med portbaseret adgangskontrol (IEEE 802.1X).

Dansk
Abonnér på RSS - institution