Om eduroam

Eduroam giver brugere på forsknings- og uddannelsesinstitutioner trådløs internetadgang på tværs af institutioner.

Eduroam – trådløs internetadgang for studerende og ansatte i uddannelsesverdenen

Eduroam er et globalt samarbejde, hvor forsknings- og uddannelsesinstitutioner giver hinandens studerende og ansatte adgang til trådløse netværk på tværs af institutionerne. Dermed kan en studerende ved et dansk universitet gå på nettet på et universitet i udlandet uden at skulle registrere sig som bruger.

Brug eduroam i hele verden

Over 15.000 lokaliteter tilbyder eduroam. Eduroam er massivt udbredt i Europa og findes i 72 lande og territorier verden over.

Det er gratis

Brugeren får internetforbindelse uden beregning.

Danske universiteter og university colleges

I Danmark deltager universiteter og university colleges i eduroam-samarbejdet. Alle der har med uddannelse eller forskning at gøre, kan deltage i eduroam. Der er for tiden omkring 250.000 danske brugere.

Millioner af logins hver måned

Dansk eduroam ekspederede ultimo 2015 seks millioner logins om måneden. Her er tale om logins, hvor brugeren er uden for sin egen institution og altså gæst på et fremmed Wi-Fi.

Eduroam i bynet

DeiC arbejder for at skaffe eduroam ud i byer og trafikknudepunkter. I 2015 gav de første kommuner adgang til eduroam i deres borgervendte Wi-Fi: Aarhus, Aalborg og Lyngby-Taarbæk.

Sikkerhed i eduroam

Vær opmærksom på, at eduroam skal installeres på dine enheder for at opnå den nødvendige sikkerhed. Brug eduroam CAT eller autoriseret vejledning fra din institution.